Bramen plukken in Friesland

Augustus is de maand van de bramen. Wij hebben in onze tuin heel veel groente en fruit: appels, braamen, aardbeien, tomaten, frambozen, pruimen en nog veel meer. Onze kinderen lopen regelmatig naar de struiken en plukken wat rijp is. Ze vinden het plukken en het jam makken zo leuk dat wij ook pluktuinen bezoeken, (het is wel verboden om bramen in het openbare ruimte te plukken). Nu is het weer tijd voor bramen plukken in Friesland. Maar waar?

Fruithof de struikrover

Ik schreef al eerder over de fruithof de struikrover. Wij gingen voor het eerst twee jaar geleden toen mijn opa naar Nederland op bezoek kwam. Opa vindt fruit plukken ook erg leuk, dus wij gingen met drie generaties naar het “plukfeest”. Het was toen een succes, Opa en Liam liepen overal heen om blauwe bessen te plukken.

Bramen plukken in Friesland
Bramen plukken in Friesland

Dit jaar kwam mijn moeder twee weken om op de kinderen te passen en wij gingen een paar weken terug weer naar de Struikrover. Deze keer met twee kleine “struikrovers”. Wat hebben ze allebei genoten van een bakje met zelf geplukte fruit te vullen!! Af en toe ging iets direct in de mond, maar dat mag hier wel 🙂

Bramen plukken in Friesland: fruithof de struikrover
Bramen plukken in Friesland: fruithof de struikrover

Aankomende zaterdag 26 Augustus organiseert Fruithof de Struikrover een bramenfeest want “er hangen volop verse bramen om zelf te plukken én je kunt ook onze heerlijke bramen producten proeven. Tijdens het feest bakken we pannenkoeken, heerlijk met onze bramenjam of bramensaus. Of proef onze (bramen-) chutneys met een stukje kaas. Naast de gezelligheid met een hapje en een drankje, is er deze dag ook live muziek op de achtergrond.”. Dus een super gelegenheid om een dagje uit met kidneren van te maken.

Fruithof de struikrover: hoofdweg 193, Oldeholtpade

De Hagen

De Hagen ligt in Haulerwijk (vlaakbij Bakkeveen) en is een ecologische boomgaard. De hagen bestaan uit walnoten, tamme kastanjes, hazelnoten, sleedoorn, vlier, bottelroos, bramen en nog veel meer. In de web staan de oogsttijden, dus eerst even kijken wat te plukken is.

Bloemenparadyske tijdens Brommels

Vorig jaar maakten wij kennis met het bloemenparadyske tijdens een “Food walk”. Toen kregen wij een rondleiding op deze mooie boerderij en mochten appels zelf plukken. Vervolgens maakten wij onze eigen appelsap. Het was erg leuk en leerzaam!

zelf appelsap persen

A.s. weekend 26 & 27 Augustus is Bloemenparadyske open tijdens het Brommels festijn en iedereen mag gratis bramen plukken. De schminkdoos en de taarten staan ook klaar.

Bloemenparadyske: Paradyske 3, 9291 MV Kollum

Brommels festijn

Tijdens het brommels festijn zijn er veel boeren waar je ook bramen kunt plukken. Kijk in de web van brommels festijn voor de hele overzicht.

Vink Fruitboerderij

Vink Fruitboerderij heeft een speciale pluktuin aangelegd waar je je eigen fruit kunt plukken. Naast allerlei soorten appels, waaronder Elstar, Jonagold, Goudreinet, Robijn, Delcorf, Red Prince, Golden Delicious, Karmijn en Roblos, zijn er ook peren en bramen. Het is open tijdens oogsttijd (ca. eind augustus tot half oktober)

Gepostet von Vink Fruitboerderij am Freitag, 18. August 2017

Vink Fruitboerderij: Zuiderringweg 13 II, 8317 RA Kraggenburg

Waar ga je bramen plukken in Friesland?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *