Bestemmingen,  Friesland,  Nederland

De beste kindvriendelijke terrassen van Friesland

De terrassen gaan weer open en ik stel mij al voor: we zitten lekker in de zon met een hapje en een drankje, de kinderen hebben hun eten al op en vermaken zich in de speeltuin, dus we kunnen rustig nog even kletsen. Ideaal, toch? Daarom heb ik een verzameling met de beste kindvriendelijke terrassen van Friesland gemaakt. Plekken waar de kinderen wel kunnen spelen en waar het eten ook echt lekker is.

Paviljoen de Leyen in Rottevalle

De Paviljoen de Leyen ligt aan de oever van het meer De Leyen. Geen 10km van Drachten vandaan en toch midden in de natuur. Vanaf het terras heb je zicht op de strand en de speelplaats. Het is een echte trekpleister in de zomer. Dat komt niet alleen door de locatie maar ook door het eten. Ze gebruiken zoveel mogelijk lokale en biologische producten. Een lekkere botfilet uit Laaksum of rundvlees uit de Noardlike Fryske Wâlden, Eâstermarder kei of “aardbeienjam van us mem”. 

Ze zijn ze elke dag open van 12 tot 22 uur. Je kunt via hun website een tafel reserveren.

De Leyen heeft zeker een van de beste kindvriendelijke terrassen van Friesland

Blokhut Sparjebird in Hemrik

In de bossen van Beetsterzwaag, op een steenworp afstand van Drachten vind je Blokhut sparjebird. Met een heel ontspannen sfeer en heel lekkere hapjes is Blokhut Sparjebird een van onze favorite terrassen van Friesland. Vanaf het terras heb je zicht op het zandbak en voor of na het eten is zeker het speelbos naast de Blokhut zeker een aanrader.

Ze zijn open van woensdag tot zondag, 10:00 – 17:00 uur. Reserveren is mogelijk vanaf 8 personen.

Blokhut Sparjebird

Bajes Streetfood Club in Leeuwarden

Gevangen in de Blokhuispoort zit een strand: het meest unieke terras van Leeuwarden.

De zon schijnt en gevangen tussen de muren van de oude gevangenis is het heerlijk vertoeven. Ontspannen zit je aan het strand, in de zon of liever onder de tenten voor een aangename schaduw. Met je telefoon bestel je snel het heerlijkste koude pils, cocktails of misschien een heerlijk Provence rosé.

Foto: Basjes Beach

Boerderij De Omleiding in Feanwalden

Boerderij de omleiding ligt aan de rand van Feanwalden en is het perfecte plek om een vaart door het prachtige ‘Butenfjild’ te starten. Je kunt vooraf een kano reserveren. De mini festival sfeer, de wekelijks wisselende gerechten en de zelfgemaakte lekkernij met producten van het seizoen maken de Boederij de Omledining echt een aanrader. De kinderen vermaken zich prima met de dieren en de speeltoestellen.

De boerderijrestaurant is elke zondag open (soms zaterdag en vrijdag) voor koffie, taart, lunch en borrel van 10.30 tot 18.00 (soms wat langer afhankelijk van het weer 🙂

Theetuin Blotevoetenhof in Opende

Theetuin Blotevoetenhof is hét startpunt voor je bezoek aan het Westerkwartier. Verschillende wandelroutes starten vanaf deze locatie. Je vindt hier informatie over het gebied, inclusief routekaart. Bezoek de theetuin voor koffie of thee met iets lekkers. Het eten is wel eenvoudig

Echt een aanrader in combinatie met de het Blotevoetenpad Opende. Schoenen en sokken uit en lopen maar! Op je blote voeten lopen door de modder, over water en gras. Over boomstammen klimmen of via een touw een sloot over. Heeft het geregend? Dan is er extra modder!

Theetuin Blotevoetenhof is van april t/m augustus van woensdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Foto: www.blotevoetenhof.nl

Om de dobben in Burgum

Brasserie om de dobben ligt ten westen van Burgum aan de Langelaan. Dé plek om te rusten en te genieten van de omgeving en het uitgebreide aanbod aan gerechten, dranken en activiteiten. Vlakbij het terras is een speelweide met duurzame speeltoestellen en een klein dierenverblijf waar kinderen de dieren kunnen aaien. Ideaal om een middag goed te vertoeven met de kinderen of om uit te rusten na een heerlijke wandeling of fietstocht. 

Om de dobben is open van woensdag tot zondag, van 10.00 tot 22.00 uur voor koffie/thee met gebak, lunch en borrel.

De koken in Akkrum

De koken is elke weekend open, in juli en augustus kan je weer dagelijks genieten van hun heerlijke terras! Waai lekker aan, reserveren hoeft niet. En zit het terras vol dan hebben ze vast wel een mooie picknickplek ergens op de haven.

Foto: de koken

IJsboerderij boereiis in Akkrum

Boereiis verkopt heerlijk boeren ijs in wisselende smaken. Buiten is er een speeltuin waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Je kunt genieten op het terras met wat lekkers, of even een rondje over de boerderij doen. Boereiis is elke dag open van 10 tot 20 uur.

Picknickers in Terherne

Picknickers is een relaxte foodbar gelegen aan het Sneekermeer. Hier komt het buitenleven samen met andere goede dingen van het leven, zoals homemade eten en drinken, een mooie omgeving.

Ze serveren de lekkerste koffies, ontbijtjes, diners, sandwiches, bites en to go producten op een schitterend terras met een fantastisch uitzicht over de Friese meren.

Het terras van Picknickers is open van woensdag tot zondag van 10 tot 22 uur. Je kunt via hun website een plekje reserveren.

Strandpaviljoen De Potvis in Stavoren

Buiten, recht tegenover De Potvis, staat een echt speelschip. Hier kun je lekker op klimmen en klauteren. Ook is er een kabelbaan, staan er schommels en het strand is dichtbij.

Beachclub Lemmer in Lemmer

De Beachclub Lemmer ligt aan het Lemsterstrand, op slechts enkele auto minuten vanaf de A6, is het de ontmoetingsplaats bij uitstek. Buiten op het beschutte terras kunt je heerlijk genieten van het fenomenale uitzicht over het IJsselmeer.

Doolhofpark van De Dwaler in Bakkeveen

In Doolhofpark van de dwaler in Bakkeveen kun je je oriënteringsvaardigheden in de praktijk testen. Ze hebben drie verschillende labyrinten waar de kinderen en de “oudere kinderen” de uitgang kunnen proberen te vinden. Ook is er een uitkijktoren, van waar je de hele omgeving rond Bakkeveen kunt bekijken.

Het Booze Wijf in Lauwersoog

Niet helemaal in Freiasland , maar wel aan de “grens” 😉 het restaurant het Booze Wijf is het hart van Lauwersoog waar iedereen samenkomt van bewoners uit de omgeving tot (dag)toeristen en campinggasten. Het restaurant is nautisch en sfeervol ingericht en beschikt over een groot terras met uitzicht over de museumhaven en het Lauwersmeer.

Hebben jullie ook een aanrader voor andere kindvriendelijke terrassen van Friesland?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *