Bestemmingen,  Nederland

Activiteitein tijdens de lerarenstaking

Donderdag 30 en vrijdag 31 januari is er weer een lerarenstaking. Ben je op zoek naar activiteitein tijdens de lerarenstaking in Friesland? Ik heb een overzicht van acties en activiteiten voor deze twee dagen gemaakt. Op donderdag zijn er ook activiteiten voor de kinderen van werkende ouders 🙂

Ik heb in deze overzicht vooral activiteiten in Friesland opgenomen, maar ook andere leuke uitjes buiten Friesland. Want met een dagretour van NS reist je voor maar 19€ naar station naar keuze.

Heb je nog een leuke actie of activiteit gezien? Laat mij het in een commentaar weten en ik voeg hem toe.

Activiteitein tijdens de lerarenstaking in Friesland

Stenen Tijdperk in Leeuwarden

Vrijdag 31 januari (landelijke stakingsdag) kun je gratis en voor niets en gave sneeuwbol maken! Stenen tijdperk zorgt voor de LEGO, Playmobil en knutselspullen en jij neemt je eigen lege (jam) pot mee. Opgeven is niet nodig.

Aquazoo in Leeuwarden

AquaZoo biedt ouders tijdens de lerarenstaking op 30 januari de kans om te werken terwijl hun kinderen onder begeleiding een speciale rondleiding krijgen in het park. Speciaal voor deze dag regelt het dierenpark werkplekken voor vaders en moeders, zodat ze daar rustig de belangrijkste zaken kunnen afhandelen, wetende dat hun kinderen onder begeleiding een leuke tijd hebben. Op deze dag kost de entreé 8,5€. Meer info hier.

Voor vrijdag kunt je een entreé voor 9,95€ kopen bij social deal.

11Stedenhal in Leeuwarden

Buiten is echt niet winder, maar bij 11stedenhal kunt je wel schaatsen. Ze zijn donderdag gewoon regulier open (9:45-12:00 en 13:30-15:45), maar op vrijdagmorgen is de IJshockeybaan extra open. Van 09:00 tot 11:30 uur kan hier geschaatst worden voor maar € 5,00 entree. Hier vind je de openingstijden.

Brownies&downieS Leeuwarden

Brownies&downies in Leeuwarden maakt heerlijke pannekoeken voor alle basisschool leerlingen op donderdag en vrijdag. De kinderen van de basisschool krijgen een gratis pannekoek!

Pathé Leeuwarden

Pathé Leeuwarden is op zowel de donderdag als vrijdag geopend vanaf 10:30 uur voor de leukste en gezelligste kinderfilms. Kijk voor het programma hier.

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden

Zwembad de blauwe golf heeft een speciale aanbieding voor donderdag en vrijdag: voor maar € 7,00 heb je entree, patat én slushpuppy. Het is open van 10 tot 22 uur.

Speel- en Dierenpark Sanjesfertier in Feanwâlden

Sanjesfertier is donderdag 30 en vrijdag 31 januari de hele dag geopend van 10:00 – 18:00u.

Zwembad Swimfun in Joure

Beleef een spetterend dagje uit met entree voor zwemparadijs Swimfun Joure + friet met saus voor 5,5€: binnen- en buitenbaden, een wildwaterbaan, glijbanen en meer. Deze aanbieding kunt je kopen hier bij Social deal.

Zwembad ´t derde Haad in Harlingen

Zwembad ´t derde Haad biedt graag weer een leuk zwemprogramma aan op donderdag, zodat u rustig kan werken en de kinderen wat leuks te doen hebben. Je kan uw kind(eren) vanaf 08.30 uur brengen bij het zwembad. Het programma ziet er dan als volgt uit:

08.30-12.30 uur zwemmen, er worden leuke activiteiten georganiseerd.
12.30-14.00 uur patatje eten met een snack wat te drinken en film kijken of spelletjes
14.00-15.00 uur nog een keer zwemmen

In de ochtend krijgen de kinderen ook nog wat te drinken met wat lekkers en een stuk fruit. Van 10.30-11.30 uur komt er nog wel een groep schoolzwemmers die dan een gedeelte van het bad gebruiken.

De kinderen moeten wel in het bezit zijn van een A-diploma. De kosten voor deze dag zijn € 15,00. Bij minimaal 15 deelnemers gaat het programma definitief door. Graag opgeven voor dinsdag 28 januari. Dit kan via de e-mail haad@optisport.nl of telefonisch 0517-413201.

Zwem- & Recreatiebad It Rak in Sneek

Het FUDO bad zal op 30 en 31 januari extra geopend zijn voor vrij zwemmen van 12:00 tot 16:00 uur. Entreeprijs voor deze dag bedraagt €2,50!

Cine Sneek

Cine Sneek is op beide dagen vanaf 10:45 open, dus extra vorstellingen. Je vindt het filmprogramma hier.

Zwembad Optisport Tolhuisbad in Dokkum

Tijdens de staking hantert Optisport Tolhuisbad een speciaal actie tarief van 3,90€ per persoon. Donderdag 30 januari is de recreatiebad geopend van 11.00 tot 15.00 uur. Beide baden vanaf 13:00 uur. Vrijdag 31 januari zijn beide baden geopend van 13:00 tot 18:00 uur.

Andere activiteitein tijdens leraarstaking

Orchideeën Hoeve in Luttelgeest

De OrchideeĂ©n Hoeve is een van onze favorite uitjes net buiten Friesland (lees onze review van de OrchideeĂ«n Hoeve met kinderen) en ze zijn 30 en 31 Januari ook open. Op beide dagen ontvangt je de speurtocht ‘Kees Kaas op jungletocht’ geheel gratis (incl. prijsje na afloop) bij de ingang van het park.

Ben jij niet bang voor een harige vogelspin of een meterslange slang? Schuif dan aan bij de show ‘Meet & Greet met de Toppers’. Speciaal voor de scholenstaking zal de ranger op donderdag 30 en vrijdag 31 januari om 14:00 uur de deuren van het Jungletheater openen om jouw kennis te laten maken met verborgen talenten uit het oerwoud. De show is op vertoon van een geldig dagentreebewijs gratis bij te wonen en duurt circa 25 minuten. alle informatie over deze actie lees je hier.

Artis in Amsterdam

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari organisert Artis extra activiteiten in het ARTIS-Park en in ARTIS-Micropia. Word hulplaborant in Micropia en help mee met het kweken van een bacterie of alg, maak een reis door de ruimte in het Planetarium of kom knutselen met bladeren in de nieuwe botanische ruimte.

Op beiden dagen biedt Artis een gereduceert tarif:
– Kinderen en studenten €4,- voor ARTIS €5,- voor Micropia €9,- voor een combiticket
– Volwassen begeleiders €18,- voor ARTIS €12,- voor Micropia €24,50,- voor een combiticket
– Kinderen van 0 t/m 2 jaar gratis

Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Leerlingen die niet naar school kunnen, mogen gratis naar Het Scheepvaartmuseum op donderdag of vrijdag. Als volwassen begeleider mag je (op vertoon van het kind van 4 t/m 17 jaar) óók gratis naar binnen!

Madurodam in Den Haag

Op donderdag en vrijdag hebben alle kinderen tot 12 jaar gratis toegang tot Madurodam. Dit is een echt leuke gezinsuitje. Als je meer over Madurodam wilt weten, kunt je onze review van Madurodam lezen.

Aviodrome in Lelystad

Bij Aviodrome kunnen ouders tijden de lerarenstaking op 30 januari werken terwijl kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding van een medewerker op onderzoek gaan tussen de vliegtuigen. Het museum richt voor de werkende vaders en moeders werkplekken in, zodat ze tijdens deze dag nog wat werk kunnen verzetten, wetende dat hun kinderen een leuk, educatief uitje hebben.

IJsbeelden Festival in Zwolle

Bezoek aankomende donderdag en vrijdag met je kinderen het IJsbeelden Festival en maak gebruik van de extra onderwijs-stakingskorting!
Bij de kassa kunnen alle kinderen op deze dag voor € 5,00 naar binnen (wel onder begeleiding van een volwassene). Om het plotselinge uitstapje nog leuker te maken ontvangen alle kinderen een warme chocolademelk voor slechts € 1,00.

Snowworld

SnowWorld biedt een Mini-Wintercamp: een compleet verzorgde sportieve dag voor kids van 4 t/m 12! De dag duurt van 09:00 – 18:00 uur, het kost 69€ per kind en is inclusief:

  • ontvangst met drankjes
  • ski- of snowboardles (alle niveaus)
  • inclusief ski- of snowboardmateriaal
  • uitgebreide lunch
  • sportieve activiteiten
  • avondeten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *