Bestemmingen

Een nieuwe baan: hotel manager :)

Ja, je leest goed. Ik heb een nieuwe baan erbij gekregen. Sinds een paar weken ben ik de manager van een gloednieuwe hotel 🙂

Echt! Het is een boutique hotel met een opvallend en uniek design. Heel kleinschalig dus. Momenteel zijn er rond de tien gasten, die naar zijn zin hebben. En dat is precies mijn tak. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor gasten met klachten en verzoeken en ik coördineer de dagelijkse werkzaamheden binnen het hotel.

Wat nog dit boutique hotel bijzonder maakt is dat het is een 100% vegan hotel is! Op de menukaart staat een beperkt aantal gerechten, maar we werken zo veel mogelijk met biologische of op anderszins goede manier geproduceerde producten. Het liefst uit de directe omgeving!

Ik ben echt blij, want ik krijgt een mooie beloning voor mezelf en voor de milieu. Onze hotel draagt namelijk ook aan de blauwe economie: onze gasten in ruil van een gratis verblif zetten onze gft-afval in compost om!

Ja, wij hebben sinds een paar weken een wormenhotel 😉 !

Wat is een wormenhotel?

Een wormenhotel is een afsluitbare bak waar wormen leven. De wormen eten je gft-afval op en poepen een heel mooi compost uit. Deze natuurlijke compost vol mineralen is hard nodig om ervoor te zorgen dat onze bodem vruchtbaar blijft. Met een wormenhotel belanden geen schillen, klokhuizen of koffiedik in de vuilnisbak.

Hoe maak je een wormenhotel?

Je kunt een wormen hotelletje zelf maken. Je hoef geen grote terras of tuin te hebben. Onze wormenhotel staat bijvoorbeeld in de bijkeuken. Voor een wormenhotel heb je twee of drie bakjes en een deksel nodig.

In de eerste bak vang je de vocht (percolaat) van de wormen op. Deze vocht is een uitstekend plantvoeding (1 op 10 te verdunnen).

In de tweede (en derde bak), moet je gaten op de boden boren. Ook in de deksel moet je gaten maken om voor een goede ventilatie te zorgen.

De twee of drie baken moeten goed in elkaar passen. Wij hebben bloemenbakken van action gekocht om een testje te doen. Het makkelijkst is rechthoekige bakken zoals de van IKEA.

Hoe start ik een wormenhotel?

In de tweede bak zet je een lag krant- en kartoonsniepers en een beetje compost. Dan een handje in kleine stukjes gesneden gft-afval en dan de compostwormen.

De wormen voor een wormenhotel zijn een bjzonder worm. Dus niet de regenwormen dat je in de modder vindt. Je kunt deze wormen kopen of via nudge.nl bij iemand gratis ophalen. In Harlingen is er toevallig iemand die zelf een wormenbak heeft en waar je gratis compostwormen kan ophalen. Wij hebben nu nog niet zo veel wormen, maar als het verder goed gaat zou ik ook wormen kunnen delen.

Wat eten de compostwormen?

In principie eten de compostwormen alle gft-afval op. Ze lusten ook eierschalen en koffiedik. Wat ze niet lusten is ui en citrusvruchten.

Een wormenhotel is geurloos

Als in het wormenhotel alles goed gaat, ruikt je niets. Een wormenhotel stinkt niet, daarom is het mogelijk om in de bijkeuken te hebben.

One Comment

  • Daphne

    Nice! Veel geluk met je nieuwe baan! En houd ons op de hoogte als je nieuwe huisvesting zoekt voor je gasten 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *