Bestemmingen,  Nederland

Land van Fluwel: avonturenparadijs voor de hele familie

Tijdens Pasen waren wij in Noord-Holland en gingen wij op ontdekingsreis naar Land van Fluwel: avonturenparadijs voor de hele familie! Ik had wel hoge verwachtingen, want ze hebben een avonturen speelparadijs, een blote voeten pad, een 11 meter hoge uitkijktoren, een skelterbaan en een verstoppertjesbos. Dus alles waar onze kinderen gek op zijn!

Land van Fluwel – Dutch Tulip Experience

Als wij binnen komen, krijgen wij uitleg van de verschillende activiteiten en een audioguide bij de balie. Dus wij starten onze bezoek met de audiotour. Aan de kinderen is ook gedacht en er is een aangepast verhaal voor hen. Ik ben ook benieuwd hoe dit verhaal is gemaakt en daarom kies ik voor de versie voor kinderen in plaats van de versie voor volwassenen:)

Land van Fluwel – Dutch Tulip Experience

Waar komt de tulp vandaan? Weet je dat? Ik wist het eigenlijk niet. Nu zijn de tulpen het synoniem voor Nederland, maar ze komen van heel ver. De tulpen zijn in het Tien Shan gebergte in Kazachstan ontstaan. En dit is ook het begin van de audiotour.

De kinderen leren op een leuke manier de geschiedenis van de tulpen. Tijdens de audiotour zijn er leuke opdrachtjes en spelletjes.

Land van Fluwel – Dutch Tulip Experience

Land van Fluwel – avonturen speelparadijs

De audiotour eindigt bij de avonturen speelparadijs. Onze kinderen rennen er meteen naar toe! Mika (3) vindt ,het toch een beetje eng en papa moet ook mee. Naar een paar keer ben ik ook aan de beurt. En dat vind ik ook niet erg.

Land van Fluwel – skelterbaan

Ineens ziet Liam verderop de skelters en dan is het klaar met het avonturen speelparadijs. Er zijn twee skelterbanen: eentje voor de kleine kinderen en een andere voor de iets “grotere” kinderen (>6 jaar). De skelterbaan voor de kleintjes is geasfalteerd en heeft ook verkeerslichten en -borden.

Land van Fluwel – skeelterbaan

De skelterban voor de oudere kinderen is een off-road parcours. Liam kan nog niet zo goed bij, maar hij wil graag een paar rondjes doen. Tja, als papa af en toe een beetje duwt is wel super leuk!

Pannenkoekenhuis en restaurant ‘De Kneinsberg’

Na zo veel spelen was er ook tijd voor een pauze en daarom gingen wij een hapje eten. Wij waren er op goede vrijdag en het was super mooie weer. Dit betekent ook dat de terras van de restaurant ook zo goed als vol was. Hier is ook goed overnagedacht. Je kunt vanaf de terras de kinderen in de waterspeelplaats in de gaten houden. Dus spelen terwijl je wacht, ideaal!

De kinderen waren zo aan het spelen en wij zo “druk” aan het zonnenbaden dat wij niet door hadden dat onze bestelling fout gegaan was. Na drie kwartier hadden wij nog geen eten 🙁 Toen ik erom vroeg, werd de fout ontdekt en onze bestelling met spoed klaar gemaakt.

Land van Fluwel – blotevoetenpad en strand

Met onze volle buikjes gingen wij verder naar het blotevoetenpad.

Deze blotevoetenpad is best lang. Het gaat langs de hele Land van Fluwel en heeft allerlei verschillende stukjes.

Het gaat ook langs de Strand van Fluwel, waar je met een vlot het meertje kan oversteken.

Bij de Strand van Fluwel kunt je ook in water spelen als het warm is. Dus een extra set kleertjes en een handdoek is wel handig als je kinderen van water houden.

De leukste deel van een blotevoetenpad is altijd door de modder lopen. Bij Land van Fluwel is er ook een modder gedeelte.

Land van Fluwel – blotevoetenpad

De vieze voeten kunt je ook even tijdens de blotevoetenpad afspoelen.

Land van Fluwel – blotevoetenpad

Daarna ga je de hoogte in! Door de hele route zijn er alternative wegen, dus als je schoon wilt blijven of hoogtevrees hebt, kunt je voor de alternative route kiezen.

En als je terug bent, kunt je je voeten helemaal schoonmaken

Land van Fluwel – 11 meter hoge uitkijktoren met glijbaan

Je zag het op de vorige foto. Het blotevoetenpad eindigt bij de 11 meter hoge uitkijktoren. Je kunt vanaf deze uitkijktoren de tulpenvelden zien! Wij waren toen de tulpen in bloei waren en de vanaf de toren hadden wij een heel mooi uitzicht!

Als je boven bent, kunt je kiezen om weer met de trappen naar beneden te lopen of met de 10 meter hoge glijbaan naar beneden glijden. Wat zou je voor kiezen? Liam wilde graag met de glijbaan en ik moest mee. 10 meter is best hoog hoor! Ik was zelf een beetje bang (heb ik al eerder verteld dat ik hoogtevrees hebt?). Ik heb veel geremd en toch gingen wij best hard 🙂

Na het glijden gingen wij nog een ijsje eten en dan weer terug naar de camping. Het was al inmiddels rond 16 uur! Onze conclusie is dat Land van Fluwel een aanrader als familie uitje is. Er is van alles te beleven en voor alle leeftijden. Dus ik zeg: DOEN!

Praktische informatie

Je vindt Land van Fluwel aan de Noord-Hollandse kust in Sint Maartenszee! Land van Fluwel is alle dagen geopend van 1 april tot en met 31 augustus 2023 van 10.00 – 18.00 uur.

Een dagkaart voor een volwassenen kost 11€, voor een kind van 3 tot 13 jaar 10€, kinderen van 2 jaar 6,5€ en babies tot 2 jaar gratis. Als je je ticket online bestelt, krijgt je 1€ korting (prijs 2023).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *