Bestemmingen,  Europa,  Nederland

Orchideeën Hoeve met kinderen

“Mooiste junglepark van Europa “, dat was de reclame voor de Orchideeën Hoeve bij de vakantiebeurs. Junglepark? Dat klinkt als een goede combinatie voor een uitje met kinderen. Op de stand was een stukje Orchideeën Hoeve nagemaakt en naar een praatje werd mij duidelijk, dat een bezoekje aan de Orchideeën Hoeve met kinderen best leuk zou zijn. Ik had eerlijk gezegd afgelopen kerst gelezen, dat bij de Orchideeën Hoeve een overdekte kerstmarkt was, maar ik kon toen de link tussen de Orchideeën Hoeve en een leuk uitje met kinderen niet maken. Dus als je nog nooit bij de Orchideeën Hoeve met kinderen ben geweest, lees verder en kijk wat er te doen is.

De Orchidee Hoeve is best groot, in de 25.000 vierkante vind je de Orchideeëntuin , het Amazone Regenwoud, de Lorituin, de Vlinder Vallei, de ‘Zwevende’ Bloementuin, het Mangrovebos Speelparadijs, de Citruslaan, het Jungletheater, het Makirijk, een bloemenwinkel, een serrerestaurant en de orchideeënkwekerij. Echt genoeg om een hele dag te vullen. Wij kwamen om een regenachtige dag rond 11 uur en vertrokken met een goed gevoelde maag rond 18 uur 🙂

Lorituin

Wij startten de looproute anders dan normaal volgens de routebeschrijving zou zijn geweest. De kinderen hadden namelijk zin om eerst bij de Lorituin te kijken en daarom weken wij van de route af. Elke kind heeft een bakje nectar mee. Uit ervaring weet ik dat als je als een van de eerste bezoekers een lorituin inloopt, de lori’s massaal naar je toe komen. Op deze dag zijn al wat bezoekers voor ons geweest en dus zijn de vogeltjes wel vrij rustig.

Orchideeën Hoeve met kinderen: Lorituin
Orchideeën Hoeve met kinderen: Lorituin

Eerst vonden de kinderen de vogels een beetje spannend, maar dat was snel voorbij en op het eind van de dag moesten wij nog een keer komen.

Orchideeën Hoeve met kinderen: Lorituin
Orchideeën Hoeve met kinderen: Lorituin

Als je bij de Lori´s bent, moet je goed kijken waar je blijft staan. Net als wij in het Spaans zeggen ¨als je veel eet, moet je ook veel poepen¨. Dit is ook echt voor de Lori´s van toepassing. Er komt regelmatig wat uit de lucht vallen, dus blijf vooral niet onder een van de liggers van het dak staan als je met schone kleding naar huis wilt gaan. Paul heeft het lesje op het harde manier geleerd 😛

Orchideeën Hoeve met kinderen: Lorituin

Het Amazone Regenwoud

Na de Lorituin gingen wij naar het Amazone Regenwoud, normaliter zou dit de start van de looproute zijn geweest. Als je binnenkomt, krijgt je direct het gevoel dat je in het Regenwoud bent. Wij zijn niet in het Amazone Regenwoud geweest, maar wel in het Nevelwoud van Monteverde in Costa Rica en hier voelt het ook een beetje zo. Om echt het gevoel van het Regenwoud te hebben, moet je de “alternatieve route” nemen. Onze kleine avonturiers hebben het heel snel gevonden. Ze gingen over bomen klimmen, een touwbrug oversteken, een ¨wilde¨ rivier omhoog kruisen, een uitkijktoren zoeken en aapjes vinden. Dit is echt waar onze kinderen van houden! Voor de volgende keer moet ik alleen een extra paar schoenen of de regenlaarzen niet vergeten.

Orchideeën Hoeve met kinderen: Het Amazone Regenwoud
Orchideeën Hoeve met kinderen: Het Amazone Regenwoud

Een extra paar schoenen of de regenlaarzen niet vergeten!

Orchideeën Hoeve met kinderen: houd je je voeten droog bij  deze touwbrug oversteken?
Orchideeën Hoeve met kinderen: houd je je voeten droog bij deze touwbrug oversteken?
Orchideeën Hoeve met kinderen: Het Amazone Regenwoud
Orchideeën Hoeve met kinderen: Het Amazone Regenwoud

De Orchideeëntuin

Vervolgend gingen wij door de Orchideeëntuin, want de kinderen hadden ook een speurtocht. Elke kind had een eigen boekje die afgestemd was op zijn/haar leeftijd. Liam (5) wilde graag al de opdrachtjes doen, Mika (bijna 3) vindt de stempelposten leuk, maar hij laat de rest graag aan Liam over.

Orchideeën Hoeve met kinderen
Orchideeën Hoeve met kinderen
Orchideeën Hoeve met kinderen: opdragboekje stempelen is serious werk 😉

Kwekerij, Citruslaan en Vlinder Vallei

Naast al de informatie in het boekje van de speurtochten, zijn er bij de Orchideeën Hoeve ook veel “de kracht van-borden”. Op elke bord wordt er over een plant of dier op een leuke manier wat verteld. Wisten jullie kinderen dat een ananas aan een struik groeit?

 Orchideeën Hoeve met kinderen:  Kijk, ananas!
Orchideeën Hoeve met kinderen: Kijk, ananas!

Bij de kwekerij kun je ook wat informatie over de orchideeën lezen en al de verschillende prachtige bloemen bekijken. Er is ook een rupsenkwekerij, waar een deel van de vlinders van de Vlinder Vallei wordt gekwekt. Onze kinderen gingen op zoek naar de rupsen en ze konden eitjes, een lege cocon en opgegeten bladeren vinden, maar geen echte rups.

 Orchideeën Hoeve met kinderen:  welke kleur Orchidee vind je het mooiste?
Orchideeën Hoeve met kinderen: welke kleur Orchidee vind je het mooiste?
Orchideeën Hoeve met kinderen: tractor rijden
Orchideeën Hoeve met kinderen: tractor rijden

Het Mangrovebos Speelparadijs

Voordat wij bij het mangrovebos speelparadijs aankwamen, leken de kinderen een beetje moe. Toen wij er waren, kwam er weer wat energie en weg waren ze! De speeltuin is echt gaaf, dus ik begrijp het wel,dat ze alles wilden uitproberen.

De avontuurlijke speeljungle werd in 2016 geopend. De 1.000 vierkante meter zijn compleet overdekt en voor regenachtige dagen is dit echt perfect. De kinderen kunnen water pompen, met zand spelen, glijden, van steen tot steen de rivier kruisen, klimmen, met een 4×4 “rijden”. De mogelijkheden voor de leukste avonturen zijn eindeloos! Voor de mama’s en papa’s zijn er bankjes en ook een koffiehoekje.

De Orchideeën Hoeve heeft een heel gaaf  overdekt speeltuin
De Orchideeën Hoeve heeft een heel gaaf overdekt speeltuin
 Orchideeën Hoeve met kinderen: even water pompen
Orchideeën Hoeve met kinderen: even water pompen
Orchideeën Hoeve met kinderen: ga je mee rijden?
Orchideeën Hoeve met kinderen: ga je mee rijden?
Orchideeën Hoeve met kinderen: Het Mangrovebos Speelparadijs
Orchideeën Hoeve met kinderen: Het Mangrovebos Speelparadijs

Jungletheather

Wij hebben met moeite de kinderen naar het Jungletheather kunnen meenemen. Ze wilden niet meer weg uit de speeltuin 😀

Elke woensdag, zaterdag en zondag om 14:00 uur kun je de show ‘ontdek de talenten van de natuur’ in het jungletheather bijwonen. Hier wordt over
vleesetende planten, reusachtige slakken en harige spinnen gesproken. Er is een echte vogelspin en een wurgslang. Tijdens de schoolvakanties zijn er meer shows, check de activiteitenkalender voor actuele informatie.

Elke woensdag, zaterdag en zondag om 14:00 uur kun je de show ‘ontdek de talenten van de natuur’ in het jungletheather bijwonen

Orchideeën Hoeve met kinderen: wie durft een vogelspin vasthouden?

De ‘zwevende’ bloementuin

Na de show waren wij aan koffie en wat lekkers toe, daarom gingen wij naar de ‘zwevende’ bloementuin. Hier kun je lekker tussen de bloemen zitten en een hapje of wat lekkers met een drankje halen (koffie met gebak kost ca. 4,5€). Als de kinderen de speurtocht doen, staat hier ook het laatste stempel. Eerst naar het ei met de geheime code zoeken en daarna ermee de schatkist openen. Als de speurtocht compleet is doorlopen, krijgen de kinderen een zakje snoep bij de kassa.

Orchideeën Hoeve met kinderen: tijd voor iets lekkers
Orchideeën Hoeve met kinderen: geheim code gevonden!
Orchideeën Hoeve met kinderen: en de schatkist geopend!

Eten bij de Orchideeën Hoeve met kinderen

Na de koffie gingen wij even bij de maki’s en alpaca’s kijken, maar omdat het koud was, waren de maki’s in het binnenverblijf en minder goed te zien. Onze kinderen hadden nog zin om te spelen en daarom gingen wij weer terug naar de speeltuin. Toen wij weer op de klok keken, was het al na 17:00 uur. Dus wij besloten om nog iets te gaan eten en daarna naar huis te gaan. Wij moesten ongeveer 45 min rijden naar huis en na zo’n lange dag zouden ze anders in de auto in slaap vallen en na thuiskomst niet meer willen eten.

Bij het restaurant zijn er snacks, pannenkoeken (4,75€-6,25€) en ook plates (9,95€ – 14,25€) verkrijgbaar. Onze kinderen hebben met een gewone pannenkoek goed met ze twee gegeten.

Orchideeën Hoeve met kinderen: goed om te weten

Je vindt de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest (Oosterringweg 34). Het is open Maandag tot Zaterdag van 9 tot 18 en zondag van 10 tot 18 uur.

Een entreebewijs voor de Orchideeën Hoeve geeft toegang tot het hele tropische park. Het restaurant en de winkel zijn gratis toegankelijk.

(Prijzen van Maart 2019)

Kinderen t/m 3 jaar: Gratis
Kinderen 4 t/m 12 jaar: € 8,00
Volwassenen: € 14,00
Senioren (65+): € 13,00

Parkeren is gratis!

Voor ons is de Orchideeën Hoeve een geweldig dagje uit met kinderen geweest. Toen wij er waren, was het weer erg slecht met veel regen en de parkeerplaats was al vol, maar door de grootte van de verschillende tuinen, vonden wij het eenmaal binnen niet druk. Dus echt een aanrader!

Pin it!

One Comment

  • Jorien

    Leuke blog!

    Echter zijn de entreeprijzen inmiddels aangepast sinds het vertonen van deze blog.
    Volwassenen €16,50
    Kinderen (3 – 12 jaar) €9,95
    Kinderen (0- 2 jaar) gratis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *