Bestemmingen,  Duitsland,  Europa,  Nederland

De leukste pretparken met camping

In de afgelopen jaren hebben we een aantal dierentuinen en pretparken bezocht. En als je het mij vraagt, zou ik altijd aanraden om her bezoek aan een dierentuin of pretpark met een overnachting te combineren. Je kunt het park in twee daagjes bezoeken. Je hebt dan niet de druk om alles in één dag te zien en nog naar huis te moeten rijden. Ons geheim om de kosten laag te houden is te kamperen in plaats van in een hotel te slapen. Veel pretparken hebben een camping, waar je je eigen tent, caravan of camper kunt meenemen, maar je kunt ook een bungalow, tipi-tent of zelfs een wagen huren. Klinkt het als een plan? Hier zijn de leukste pretparken met camping.

Europa Park in Rust, Germany

Europa Park was het eerste pretpark dat we met Liam bezochten. Hij was bijna 2 jaar oud en tot onze verbazing was het echt leuk en gezinsvriendelijk. Je kunt onze ervaring lezen op Europa Park with a toddler.

Europa Park heeft de “Camp Resort” naast het pretpark. Als je in het Camp Resort binnenloopt verandert alles in een dorp uit het Wild West! Hier kun je slapen in een hut, een wagen, een tipi of in je eigen tent / caravan. Je kunt de kampeerplaatsen niet vooraf reserveren, maar er is altijd genoeg ruimte. In de druke zomermanden zijn extra kampeervelden open. Voor de accomodaties zou ik zo vroeg mogelijk online boeken. TIP: als je elektriciteit nodig hebt, neem dan een extra verlengkabel mee. In de extra velden kan de elektriciteitskast ver weg zijn.

Tipidorf – foto van europapark.de

Verder werkt de camping als een parkeerplaats. Je kunt op elk gewenst moment in- en uitruiden. Je krijgt een “campingticket” en met deze reken je je verblijf af bij de automaat. Dus geen wachttijd voor in- en uitchecken. Een heel slimme oplossing!

De leukste pretparken met camping: Europa Park

Naast de decoratie als een West-Wild-stad, waren er ook shows, een zwemmeertje en een speeltuin. Als je geen zin om te koken hebt, kom je terecht in de Silver Lake Saloon. Daar kun je ontbijten, lunchen en dineren, maar ook versgebakken brood en cakejes kopen. Ik was wel verrast door het feit dat er iemand was, die permanent de toileten en de douches aan schoonmaken was.

De leukste pretparken met camping: Europa Park

Legoland Billund, Denmark

Ik ken geen kind dat niet van Duplo of Lego houdt en vandaar dat een bezoek aan Legoland Billund een must is. Toen we Legoland bezochten, was Liam 2,5 jaar oud en hij vond het erg leuk. Hoewel hij in veel attracties niet kon rijden. Je kunt onze review lezen op Legoland Billund with a toddler. 

Naast Legoland ligt het Legoland Holliday Village. Hier zijn er kampeerplaatsen, Wild West-hutten en tipi tenten. Je kunt boeken via de Legoland-website en de prijs voor een nacht hangt ervan af of je ook tickets voor het park wilt kopen. TIP: als je een kortingsbon van 50% hebt, is het goedkoper om de kaartjes en het verblijf op de camping apart te kopen 🙂

Tipi – foto van Legoland Billund

Legoland Holiday Village is gedecoreerd met Lego-figuren en heeft een grote speeltuin. Je krijgt bij de boeking geen kampeerplaats toegewezen. Als je er bent, kun je ter plekke eentje uitzoeken. Toen wij er waren, was het vrij druk en het vinden van een staplaats voor onze camper leek moeilijk. Gelukkig hielp een medewerker van Holiday Village mee. De keuze was “of dicht bij de speeltuin of dicht bij het toilet”. We kiezen de eerste en ik betreur onze beslissing toen het begon te regenen: D

In het Legoland Holiday Village is er een kleine supermarkt (met ook Lego), een restaurant, minigolf, tv-kamer, NINTENDO GameZone en een barbecue. Naar mijn mening goed qua verhouding prijs-kwaliteit.

Beekse Bergen in Hilvarenbeek, The Netherlands

Heb je ooit op safari willen gaan? Als Zuid-Afrika te ver weg is, kun je naar Beekse Bergen. Hier kun je een safari doen met je eigen auto, maar ook met de bus, de boot of zelfs te voet.

Naast het safaripark is er een speel- / pretpark en een zwemmeer. De camping ligt aan de andere kant van het meer. Je kunt vanaf de camping met de treinshuttle of het “Chimpanschip” naar het speelpark of naar het safaripark gaan.

De leukste pretparken met camping: Beekse Bergen

De camping is enorm. Maar naar mijn mening zijn de toiletten erg ver weg van elkaar. De plaatsen zijn groot en worden toegewezen tijdens de reservering. Ergens in de tickets staat het veld waar je naar moet zoeken (we kozen het verkeerde veld en we moesten verhuizen van de plaats waarvan we dachten dat die van ons was). Je moet je staanplaats hier online reserveren. Tijdens het boeken kunt je de “attractiepas” toevoegen. Deze pas kost 25 € per persoon en bied je de mogelijkheid om tijdens je verblijf het safaripark, het speelpark en andere dierentuinen en pretparken te bezoeken. Dit is een goede deal als je een paar dagen verblijft, want een enkele ticket voor één dag kan tot €23 kosten.

De leukste pretparken met camping: Beekse Bergen

Op de camping zijn er ook bungalows en safaritenten. Dit jaar zijn er ook nieuwe accommodaties in het safaripark zelf: lodges, boomhutten en safaritenten. Je kunt ze bekijken door op de banner hieronder te klikken.

Playmobil FunPark in Zirndorf, Germany

Het Playmobil FunPark ligt net buiten Nürnberg. Voor slechts € 11,9 per persoon (2018), kunt je een hele dag in een pretpark met levensgrote Playmobil doorbrengen. Dit kan ook een goede stop zijn op weg naar Oostenrijk, Polen, Slovenië of Kroatië, lees “De leukste pauze plekjes voor de kinderen langs de duitse snelweg” voor meer stops.

Playmobil FunPark heeft een parkeerplaats waar je kunt overnachten. Er is water, maar geen toilet en geen elektriciteit. Voor een tussenstop is het prima. Voor een langer verblijf, zou ik persoonlijk de camping gebruiken, die op slechts 10minuten loopafstand is. Wij verbleven wel in de camping, want wij hadden elektriciteit nodig.

Welke is jouw favoriete pretpark? Welk type accommodatie heeft je voorkeur?

Deze post bevat affiliate links, dat betekent dat ik, zonder extra kosten voor je, een commissie ontvang als je doorklikt en een aankoop doet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *