De leukste Sinterklaas uitjes 2018

Gaan jullie de intocht van Sinterklaas bijwonen of kijken jullie thuis op tv?  Wij gaan naar de intocht, want dit jaar mag Liam en de kleuters van zijn school Sinterklaas welkom heten. En gaan jullie verder nog wat “Sinterklaasachtig” doen? Ik heb in deze post een aantal leuke Sinterklaas uitjes voor de komende weken verzamelt. Mis je nog eentje? Laat het mij weten in de reacties.

De leukste Sinterklaas uitjes

 

Bed van Sinterklaas netjes opmaken

Prijs: gratis

Sinterklaas logeert weer in het Hannemahuis in Harlingen vanaf 17 november tot 5 december. In het Hannemahuis staat zijn bed weer gespreid. Alle kinderen zijn welkom om even in de slaapkamer van Sinterklaas te kijken. Ze mogen een mooie tekening voor hem maken, of misschien wel zijn bed netjes opmaken!

De pakjesboot 12 bezoeken

Prijs: 9,5€

De pakjesboot 12, de enige échte Stoomboot van Sinterklaas is de komende dagen te bewonderen. Aan boord kunnen de kinderen zien hoe de Sint en zijn Pieten leven en werken. In de kombuis maken de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. In het pakjesruim zijn de Inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken. En als de kinderen heel stilletjes doen mogen ze ook nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. In de werkkamer ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas.

De paakjesboot 12 ligt dit jaar niet heel erg in het Noorden als afgelopen jaar, maar hij staat 18 en 19 november in Zaandam (helaas al uitverkocht), 20 en 21 november in Weesp, 22 in Spakenburg, 23 november in Almere, 24 en 25 november is de Pakjesboot 12 onderdeel van het Pietendorp Zuiderzeemuseum Enkhuizen, 26 en 27 november staat hij in Haarlem, 28 t/m 30 november in Leiden, 1 en 2 december in Rotterdam
en 3 en 4 december in Willemstad.

Pietendorp in Zuiderzee Museum

Prijs: 12€  (9€ voorverkoop). Gratis met Museumkaart

Op zaterdag 24, zondag 25 november en zondag 2 december wordt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer omgetoverd tot Pietendorp. Jullie kunnen de Havenpieten, Muziekpieten, Molenpieten, Fotopieten, Pakhuispieten en nog meer Pieten ontmoeten. Hebben jullie geen kans gehad om de pakjesboot 12 te bezoeken? Dan kunt je alsnog de pakjesboot op 24 of 25 november in het Pietendorp bezoeken, want ook de pakjesboot ligt in de Marker haven.

Wij waren vorige jaar bij het Pietendorp en het was erg gezellig. Ga naar onze review van het Pietendorp voor een impressie en meer fotos.

Stoomtramrit vanaf Hoorn met boottocht

Prijs: peuter t/m 3 jaar 8,10€, kind 4-12 jaar 22,30€,  volwassene 26,00€. Met Museumkaart 8,10€

Wij gingen vorige jaar met de Stoomtram van Hoorn naar Medemblik. In Medemblik stappten wij op de pakjesboot en deden een korte vaartocht. Tijdens de tocht was een ontmoeting met Sinterklaas en alle kinderen kregen een cadeautje. Daarna gingen wij per stoomtram weer terug naar Hoorn. Het is een heel leuk uitje, wel wat duurder maar tocht snel vol geboekt. Voor deze jaar zijn nog tickets in het weekend vrij, dus wees snel met reserveren.

De leukste Sinterklaas uitjes
De leukste Sinterklaas uitjes: stoomtramrit en pakjesboot

 

De leukste Sinterklaas uitjes
De leukste Sinterklaas uitjes: stoomtramrit en pakjesboot

 

Sinterklaas Express Stadskanaal & Veendam

Prijs: kinderen t/m 11 jaar € 8,50 (inclusief surprise), vanaf 12 jaar € 10,00

Als de kinderen treinliefhebbers zijn, kan de Sinterklaas espress in Stadskanaal een goede alternatif zijn. Je reist mee met Sint en Piet in de trein! Op zaterdag 24 en zondag 25 november komt Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek brengen aan Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal en op 18 november in Veendam.

Sint naar bed brengen in Leeuwarden

Op zaterdag 1 december kunt je Sinterklaas naar bed in de Kleine Kerkstraat Leeuwarden (Nieuwestad 45A) brengen. Omdat Sinterklaas drukke dagen voor de boeg heeft, brengt je hem al vroeg naar bed voor wat extra nachtrust. Iedereen is van harte welkom aan het eind van de middag op de Voorstreek.

Ontbijt met Sint in Leeuwarden

Prijs: 5€

Elke zondag kunt je met Sint bij het Pietenhuis ontbijten, super leuk!! Sinterklaas wil graag van te voren weten of je komt. Dus wel op tijd reserveren.

Gepostet von Eetcafe Spinoza am Dienstag, 10. Oktober 2017

‘Meet & Greet’ met de Sint in het Fries Scheepvaart Museum

Prijs: kinderen 6 t/m 18 jaar 3,00€, volwassenen 7,50€. Gratis met Museumkaart
Op zondag 25 november is Sint Nicolaas te gast bij het Fries Scheepvaart Museum. Hij voelt zich daar namelijk ontzettend thuis, want hij is niet alleen beschermheilige van kinderen, maar ook van zeelieden. Alle kinderen kunnen in het museum van 13:00 – 16:00 uur bij Sinterklaas op bezoek. Verlanglijstjes en tekeningen mogen natuurlijk gewoon worden meegenomen, want daar wordt Sinterklaas bijzonder vrolijk van.

Na het bezoek aan Sinterklaas mogen de kinderen met de Pieten mee naar het knutsellokaal in het Kindermuseum. Daar wordt een stoomboot in elkaar geknutseld. Is de stoomboot helemaal klaar en mooi ‘gepimpt’, dan mag zij bij de open haard worden gezet. De volgende dag(en) kan de gevulde boot weer worden opgehaald.

 

Welke vinden jullie de leukste Sinterklaas uitjes? En welke uitje moet ik nog aan de lijst toevoegen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *