De leukste Sinterklaas uitjes

Zijn jullie bij de intocht van Sinterklaas geweest of hebben jullie thuis op tv gekeken? Hier waren wij in Leeuwarden en wij vonden echt jammer dat het zo hard regende. Wij hebben echt niet lang gekeken. Wij stapten uit de auto en vijf minuten later kwam al de boot van Sinterklaas langs. Dus de boot gezien en verder niet bij de intocht geweest. Daarom wilden wij nog wat “Sinterklaasachtig” doen en zochten de leukste Sinterklaas uitjes voor de komende weken.

De leukste Sinterklaas uitjes

 

De pakjesboot 12 bezoeken

Prijs: 9,5€

De pakjesboot 12, de enige échte Stoomboot van Sinterklaas is de komende dagen te bewonderen. Aan boord kunnen de kinderen zien hoe de Sint en zijn Pieten leven en werken. In de kombuis maken de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. In het pakjesruim zijn de Inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken. En als de kinderen heel stilletjes doen mogen ze ook nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. In de werkkamer ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas.

De paakjesboot 12 staat 21 en 22 november in Harlingen, 23 en 24 november in Hoorn, 27, 28 en 29 in Haarlem, 30 november en 1 december in Leiden en 2 t/m 4 december in Rotterdam.

 

Pietendorp in Zuiderzee Museum

Prijs: 10€ kinderen (7€ voorverkoop), volwassenen 12,5€ (10€ voorverkoop)

Op zaterdag 25, zondag 26 november en zondag 3 december wordt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer omgetoverd tot Pietendorp. Jullie kunnen de Havenpieten, Muziekpieten, Molenpieten, Fotopieten, Pakhuispieten en nog meer Pieten ontmoeten. Hebben jullie geen kans gehad om de pakjesboot 12 te bezoeken? Dan kunt je alsnog de pakjesboot op 25 of 26 november in het Pietendorp bezoeken, want ook de pakjesboot ligt in de Marker haven.

Stoomtramrit vanaf Hoorn met boottocht

Prijs: peuter t/m 3 jaar € 8,10, kind 4-12 jaar € 22,30,  Volwassene € 26,00

Wij gingen vorige jaar met de Stoomtram van Hoorn naar Medemblik. In Medemblik stappten wij op de pakjesboot en deden een korte vaartocht. Tijdens de tocht was een ontmoeting met Sinterklaas en alle kinderen kregen een cadeautje. Daarna gingen wij per stoomtram weer terug naar Hoorn. Het is een heel leuk uitje, wel wat duurder maar tocht snel vol geboekt. Voor deze jaar zijn nog enkele tickets vrij.

De leukste Sinterklaas uitjes
De leukste Sinterklaas uitjes: stoomtramrit en pakjesboot

 

De leukste Sinterklaas uitjes
De leukste Sinterklaas uitjes: stoomtramrit en pakjesboot

 

Sinterklaas Express Stadskanaal

Prijs: kinderen t/m 11 jaar € 8,50 (inclusief surprise), vanaf 12 jaar € 10,00

Als de kinderen treinliefhebbers zijn, kan de Sinterklaas espress in Stadskanaal een goede alternatif zijn. Je reist mee met Sint en Piet in de trein! Op zaterdag 25 en zondag 26 november is het weer zover, dan komt Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek brengen aan Museumspoorlijn STAR in Veendam en Stadskanaal.

 

Sint naar bed brengen in Leeuwarden

Op zaterdag 2 december kunt je Sinterklaas naar bed in de Kleine Kerkstraat Leeuwarden (Nieuwestad 45A) brengen. Omdat Sinterklaas drukke dagen voor de boeg heeft, brengt je hem al vroeg naar bed voor wat extra nachtrust. Iedereen is van harte welkom vanaf 17.00 uur in het pand aan de Nieuwestad 45A (hoek Nieuwestad – Kleine Kerkstraat)

 

Ontbijt met Sint in Leeuwarden

Prijs: 5€

Elke zondag kunt je met Sint bij het Pietenhuis ontbijten, super leuk!! Sinterklaas wil graag van te voren weten of je komt. Dus wel op tijd reserveren.

Posted by Eetcafe Spinoza on Dienstag, 10. Oktober 2017

Pietenpret in AquaZoo Leeuwarden

Prijs: Pieten onder 8 jaar gratis, e-ticket vanaf 3 jaar 14,5€
Op zondag 3 december zullen een aantal vrolijke pieten AquaZoo op z’n kop zetten. Er kan deze dag samen met de pieten worden geknutseld, gedanst en gezongen. De activiteiten beginnen om 11.00 uur en duren tot 15.00 uur. Ook zullen er pieten in het park te vinden zijn die iets lekkers uitdelen! Ben jij 8 jaar of jonger en ben je met minimaal 3 kledingstukken verkleed als piet? Dan krijg je gratig toegang tot het park!

Sinterklaasfeest in Sneek

Prijs: 5€

De Sinterklaascommissie van Ondernemend Sneek organiseert op zondag 2 december een sprankelend Sinterklaasfeest ‘Het mysterie van de verdwenen schoencadeautjes’ met meerdere voorstellingen. Op zaterdag 2 december 2017 om 12.15, 14.15 en 16.00 uur.

 

Welke vinden jullie de leukste Sinterklaas uitjes? En welke uitje moet ik nog aan de lijst toevoegen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *